Navigatie

 

Recensie : Stilte is goud waard

 

Juni 2016

 

ISBN: 9789072810625

 

Uitgegeven door boekhandel Meck & Holt te Amsterdam

 

Dit keer een korte recensie van een boekje van een door mij zeer gewaardeerde auteur, Anthonie Holslag. Ik heb dit boekje gekregen als prijs van een actie van vorig jaar.

 

Het boekje is uitgegeven door bovengenoemde boekhandel als geschenk voor de Spannende Boekenweek 2016. Het wordt de lezers aangeboden ter kennismaking met het werk van deze auteur. Het zijn korte verhalen die eerder in een van zijn andere bundels zijn gepubliceerd en verhalen die in bladen en tijdschriften zijn gepubliceerd. Het boekje telt 70 pagina’s.

 

De verhalen van Anthonie hebben altijd een hoog suspense/huiver gehalte.

 

Het eerste verhaal “Isabelle” gaat over een man die zijn vrouw tot liefde dwingt, op het moment dat hij iets vreselijks gaat doen.

 

Het tweede verhaal “De loterij ” gaat over Elliot, die in de kroeg ruzie krijgt met een stel Russen . Zij gaan een bijzonder gruwelijk spel met hem spelen..de sfeer en de angst van Elliot zijn goed voelbaar. Gruwelijk maar goed spannend verhaaltje.

 

Het derde verhaal “Moordplekken”  waarin een man en een vrouw elkaar ontmoeten op een rare en huiveringwekkende plek. Het broeit de hele tijd.. wat gaat er gebeuren?

 

Het vierde verhaal is “In de achteruitkijkspiegel”en gaat over een vrouw die net iemand heeft doodgereden. Wat moet ze doen.. ze belt haar vriend. Maar er is iets raars aan de hand.

 

Het vijfde verhaal heet “Verboden te betreden” .De meeste mensen nemen deze boodschap serieus , in dit verhaaltje lees je wat er kan gebeuren als je dat niet doet. Angstaanjagend, beklemmend goed verhaal.

 

Het zesde verhaal “Liefje” gaat over een man die no steeds gek is op zijn vrouw ondanks alles . Je voelt de emotie van die man en kan hem goed begrijpen.

Het zevende verhaal heet ”Chimerisme” is een verhaal de innesteling van het hart, er zijn er blijkbaar twee aanwezig in dit individu maar er moet er een overblijven.Het is een heel kort verhaal maar de sfeer is duidelijk voelbaar.Angst, maar ook overwinning.

 

Ik ben gek op dit soort verhaaltjes, ze zetten je aan het denken en aan het huiveren. Het is een boekje dat zo uit hebt.

 

Het is altijd lastig om “sterren”te geven aan dit soort bundels. Je moet er van dit genre, griezel/horror. Ik hou er van.

 

5 sterren.

 

Zie hier de link.

 

 

 

In dit boek staan 7 korte verhalen van Anthonie. Ik lees normaal niet veel korte verhalen, maar Anthonie weet mij altijd te pakken. En ik krijg bij elk verhaal toch iedere keer weer de kriebels!
Bloederige verhalen, creepy en kippenvel gegarandeerd!

 

De verhalen in het kort:

 

Isabelle: Geïnspireerd door Poe’s Sprookjesland. Stel je voor..Je bent verliefd…..Je houdt van iemand. Hoe ver ga jij om deze persoon aan je te binden?

 

De Loterij: Zeer goed verhaal met horror. Je gaat anders kijken naar gokkende mensen. Dit verhaal is gruwelijk goed, gemeen, bloederig en het gaat over de ultieme straf.

 

Moordplekken: Loop een moordroute met je date. Ze lijkt voor je te zijn gemaakt. Jullie hebben zoveel gemeen. Jullie zijn dol op moordlocaties. Maar is deze date niet te mooi om waar te zijn? Daar kom je gauw genoeg achter! Niemand is immers perfect.

 

In de achteruitkijkspiegel: Dit verhaal had ik al gelezen, maar het blijft een goed verhaal!


Een vrouw heeft een aanrijding op een parkeerplaats. Als ze in haar achteruitkijkspiegel kijkt lijkt het slachtoffer dood. Het zal wel een zwerver zijn! Ze besluit om niet te gaan kijken, ze hoopt at niemand haar gezien heeft? Ze wil niet naar huis. Het botert niet zo erg met haar man. Wat moet ze doen als de politie haar op het spoor komt? Het einde is echt goed.

 

Verboden te betreden: In dit bos wil je niet verdwalen. Je wilt er niet per ongeluk terecht komen. De bomen willen je grijpen en duisternis heeft tanden. Je liefde voor elkaar wordt op de proef gesteld. Kom je ooit nog thuis? Het bos is levensecht beschreven. Daar krijg je de kriebels van!

 

Liefje: Liefde gaat over lijken………..Dat personage is echt eng……….*Bibber* Die wil je niet tegenkomen!

 

Chimerisme: Een kijkje in de baarmoeder. Kan een foetus al denken? Kan het jaloezie voelen? En tot waartoe is het in staat?

 

Als je dit boek aanschaft maak je kennis met zijn verhalen. En ik beloof je: Het smaakt naar meer!
Ik ben als echte horror fan, niet te stoppen met lezen.  Er staan ook verhalen in die al eerder zijn verschenen in zijn bundel Zwarte Muren. Maar ook uit Een bloedovergoten dageraad en een verhaal uit de Tjonge. Ook staan er nog korte beschrijvingen achterin van zijn andere boeken.
Heerlijke Horror, genieten voor de echte horrorfans!

 

Ik geef het 4****

 

Zie hier de hele link.

 

Blog

Contact