Navigatie

 

Hier een officiele recensie van (tromgeroffel) het boek "Het monster van Sloterplas":

 

De Sloterplas ligt in het hart van Amsterdam Nieuw-West. En Nieuw-West heeft de plas in zijn hart gesloten. Hoewel relatief jong, is het kunstmatige meer omgeven met verhalen en legenden.

 

De drie auteurs hebben ieder vanuit hun eigen specialisme een bijdrage geschreven. In het eerste deel beschrijft Fred Martin de geschiedenis van het gebied waarin de Sloterplas ligt: de voormalige gemeente Sloten. De historische begrenzing, ontsluiting, ontwikkeling van polder tot stad, de bewoners vroeger en nu en de geschiedenis van de plas zelf komen hierbij uitgebreid aan bod. Het tweede deel, van de hand van zanger/ componist/schrijver Jan-Paul van Spaendonck, gaat in op jeugdherinneringen en legt uit, welke inspiratie hij uit de jonge tuinsteden putte voor zijn oeuvre. Tot slot vertelt schrijver/antropoloog Anthonie Holslag een fantasy-verhaal waarin hij kans ziet, de lezer uit te leggen hoe zogenaamde urban legends ontstaan.

 

Het resultaat is een kleurrijk drieluik dat voor iedere huidige of voormalige bewoner van de Westelijke Tuinsteden wel een of twee eyeopeners zal bevatten. En op de bijgeleverde CD worden de buurt en zijn monster bezongen.

Je kunt de link hier vinden.

 

 

Hier een recensie uit de krant "Ons Amsterdam":

 

 

 

 

 

Blog

Contact