Navigatie

 

We hebben in Nederland zowaar een eigen en persoonlijke Lochness, ook wel Nessie West genoemd. In de jaren vijftig waren er al geruchten over het monster en is deze zelfs een aantal keer gezien. Een duiker had een gat in de bodem van de Sloterplas (Amsterdam- Nieuw West) gevonden en ontdekte daarbij ook onmiddellijk enorme temperatuur verschillen - zie ook link. Soms wordt het als een grap afgedaan - zie ook link. Maar is het wel een grap? In de jaren tachtig is er een onderzoek geweest, die een echo maakte en die geheel geen bevredigend resultaten gaf. Er was iets te zien, maar de onderzoekers konden niet zeggen wat. Kinderen waren bang om te zwemmen - zie link. En zelfs dit jaar is het monster opnieuw in opspraak gekomen - zie link.

 

De omwoners staan voor een raadsel en als je op een gure dag water over het water kijkt, dan zie je hoe onrustig de plas is. Er leeft iets. Iedereen voelt het. Vissers komen hier al jaren om snoeken van 1 meter 35 uit de plas te vissen. Er zijn zelfs vissen van twee meter gesignaleerd. De plas heeft dus zijn eigen eco-systeem en is met de onderstroom uiterst gevaarlijk...

 

Wat leeft er in deze plas? Ik voel het namelijk leven. Het heeft zelfs de geschiedenis pagina's van Amsterdam bereikt - kijk hier.

 

Ik heb een idee, ik heb een vermoeden, maar daarover later meer...

 

Één van de weinige foto's:

 

 

 

 

Blog

Contact