Navigatie

 

"Dichter bij beeld" is een project van de poëzieschrijfclub Septijn uit Haarlem die in september 2005 opgericht is en voortgekomen is uit de poëziecursus groep van De Blauwe Kom - zie link.

 

Het doel van deze groep is:

 

- plezier beleven aan poëzie schrijven
- groeien in poëtische zeggenschap
- extern actief zijn volgens afspraak

 

De groep komt op de derde woensdag van de maand bij elkaar in de maanden september t/m april. Bij toerbeurt vervult een lid de rol van gasthuis en leidt de avond. Per keer wordt een thema/ onderwerp afgesproken. De gedichten worden voorgedragen en becommentarieerd.

 

De groep werkt al enkele jaren mee aan de Haarlemse Dichtlijn en heeft in het jaar 2006 - 2007 samengewerkt met de Fotoclub Haarlem. Die samenwerking heeft geleid tot een expositie van beeldgedichten in het voorjaar van 2008.

 

In dit project wilde de groep Septijn foto's en gedichten samen brengen. De dichters waren niet op de hoogte waar de foto's gemaakt waren en konden zo onbevangen naar de foto's kijken. Het resultaat is een bundel geworden waar de visie van de dichter en het geschreven woord samenkomt met de beeldende kunst.

 

Septijn bestaat uit:

 

Nico van den Raad

   

Auteur van de gedichtenbundels "Uitzicht" (2007) en "Met onbekende bestemming" (2001), ook heeft Nico van den Raad  verschillende prijzen gewonnen waaronder de Nieuwgeinse literatuurprijs (2003) voor proza en de 1e prijs voor zijn verhaal "Buurvrouw 341" (2008) bij Het Straatjournaal. Samen met zijn vrouw Maya heeft hij in 2000 De Blauwe Kom opgericht. Ook zijn er diverse toneelstukken van zijn hand gepubliceerd bij toneeluitgeverij Vink te Alkmaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edwin Coomans

 


Edwin besefte de kracht van poëzie nadat "Digging" van Seamus Heaney was behandeld tijdens Engels op de middelbare school. Hij ziet dichten als het opstellen van een vereenvoudigde woordelijke vergelijking van de werkelijkheid. Auteur van een ongeschreven gedicht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Louis Lazaroms


Dicht met veel plezier als vrijetijdsbesteding, leest veel poëzie van gerenommeerde dichters en collega amateurdichters en heeft als centrale thema " De kunst van het weglaten".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joyce Hes

 


Joyce begon met dichten bij Elly de Waard en Rutger Kopland. Ze is auteur van de gedichtenbundels "Drie maal aangekruist" (1977), "Amsterdam" (2006), "Kwijt" (2010).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Josje Zegwaart-Rooijers


Auteur van de gedichtenbundels "Uit de tijd gelicht" (2003), ingeleid door Victor Vroomkoning, en "Als de hemel op aarde een feestje geeft komt Curaçao in beeld" (2010). Ook heeft Josje Zegwaart-Rooijers verschillende prijzen gewonnen, waaronder de internationaal laureaat en ereprijs van Hans Warren voor haar gedicht "Lege ogen" (1993), is ze prijswinnaar van de Haarlemse bibliotheek (2010) en is haar gedicht "De stilte van de lelie" in een marmeren gevelsteen in de Belgische park gegraveerd. Ze heeft vanaf 1999 veel gerenommeerde dichters mogen interviewen.

 

 

 

 

 

 

 

Annelies de Vries


De interesses van Annelies zijn divers. Haar interesse in en liefde voor de Nederlandse taal zetten haar aan tot het produceren van proza en poëzie. Naar eigen zeggen, leest ze meer poëzie dan ze het zelf schrijft. Ze laat zich bij het dichten vooral inspireren door de maandelijkse bijeenkomsten van Septijn en door taalkunstenaars als Willem Wilmink, Jean Pierre Rawie, Ida Gerhard en Marten Toonder.

 


 

 

 

 

   

 

Anthonie Holslag

Auteur van "Het gezicht van het verleden" (2006) en "In het gesteente van Ararat" (2009).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De opbrengsten van deze bundel gaan naar Stichting Vertelkunst Haarlem - zie link - die als doel heeft om het schrijven te bevorderen.

Blog

Contact