Skip to main content

Ronny en het grote spinneweb

Genre: Junior / Kinderboeken

Jaartal:
2017
ISBN nr:
9789081812184
Uitgever:
Uitgeverij BLOP

Ronny is een kleine spin. Een gewone spin. Alleen is hij kleiner dan zijn soortgenoten. Daarom wordt hij wel eens gepest. Omdat hem dat verdrietig maakt en boos, besluit hij op een dag wraak te nemen. Maar dan gebeurt er iets, wat hij niet verwacht...

Hoe gaat een spin om met de buitenwereld? Wat moet hij doen om te vechten tegen het gevoel van wraak? Lijken spinnen niet erg op mensen? Lukt het hem om het allergrootste spinnenweb ooit te maken? Ronny en het Grote Spinnenweb is een leesboekje voor kinderen van 6-9 jaar met het thema pesten.

De auteur, in het dagelijks leven werkzaam als antropoloog aan de Universiteit van Amsterdam, introduceert het thema in een fictionele setting, waardoor kinderen zich in kunnen leven in het karakter van Ronny. Hoe weerbaar is Ronny? Is hij opgewassen tegen het gepest? Is de buitenwereld wel zo vijandig als hij denkt? En blijft hij in zichzelf geloven?

De opgenomen kleurenplaten werden gemaakt door kunstenaar Gidion van de Swaluw.

Er zijn nog enkele exemplaren te koop. Hebt u interesse, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.