Navigatie

 

Gothic and Fantasy Fair te Rijswijk

 

 

 

 

 

Rijswijk. Mijn eerste Gothic Festival. We staan daar met zijn allen achter een kraam en zien een parade van kleurrijke personages voorbij komen. Mensen verkleed als goblins, monsters. Vrouwen in korte of lange jurken. (Maar altijd zwart.) Een jongen die me zijn levensechte (en levende) schorpioen liet zien.

 

 

 

 

 

 

 

Ik sta daar samen met Brad Winning, Rik Raven, Peter Schaap, Marieke Frankema, Julian Top en Adrian Stone. Rik Raven heeft net een nieuw boek uit. Zucht. Dat me aan bezetenheid doet denken. Brad Winning staat daar met zijn nieuwe verhalenbundel Schelmen en schatten. Ik droom soms weg, wordt opgezogen door mijn omgeving, terwijl Atalanta Nèhmoura mij, op het ritme van een rockband op de achtergrond, over haar boeken Aïn, de Dood van de halfling en Drakenruiter vertelt.


Het valt me op hoe Keltisch alles aanvoelt. Hoe het me aan mijn tijd in Schotland en Engeland doet denken. (Vooral het opzwepende muziek.) Het is alsof ik in een donkere fantasiewereld ben gestapt.

 

 

 

 

Het bevalt me eigenlijk wel. Het voelt griezelig. En ik vraag me gaandeweg af of hier geen verhaal in zit...

Op deze dag wordt ook het boek Bloeddorst door Mark van Dijk voor het eerst gepresenteerd. Ik weet hoe spannend dit kan zijn. Hoe eng dit kan zijn. Daarom draag ik deze dag dan ook aan hem op.


 

 

Ik moet het boek nog verder lezen. Ik heb wel delen gelezen. En wat ik las was goed. Misschien schrijf ik nog een recensie. Of misschien laat ik het jezelf ontdekken. Goede boeken dien je namelijk zelf te ontdekken. Die verdienen het om ontdekt te worden...

Blog

Contact